Fundacja Nu-Med przyłączyła się do prowadzonej przez Fundacja Oko w Oko z Rakiem akcji, pt.: „Mam haka na raka”.
W ramach akcji od sierpnia 2023r. będziemy organizować cykliczne warsztaty z szydełkowania dla pacjentów onkologicznych w Specjalistyczny Szpital Onkologiczny Nu-Med Tomaszów Mazowiecki .
Warsztaty te mają na celu wspomóc proces zdrowienia, miło i produktywnie wypełnić czas pacjentom oczekującym na podanie chemii, na radioterapię, przeciwdziałając tym osamotnieniu w chorobie, poczuciu straconego czasu, wyprodukować nie tylko szydełkowe kawałki ale przede wszystkim wyprodukować endorfiny potrzebne do zachowania dobrego nastroju, dobrego samopoczucia i k ondycji psychicznej.
Warsztaty będą dla każdego, dla tych, którzy już są expertami w szydełkowaniu i dla tych, którzy po raz pierwszy trzymają szydełko w ręku. Chodzi o przyjemność płynącą z szydełkowania i bycia w grupie.
Elementy, które powstaną na warsztatach, dnia 30 września będą łączone w dywan, który zostanie zaprezentowany na II Śląskiej Konferencji Onkologicznej dla Kobiet z Rakiem Piersi, która odbędzie się 15 października.
Zachęcamy do wsparcia akcji.
Zapraszamy osoby, które umieją szydełkować i chcą się podzielić swoją wiedzą z innymi.