Fundacja NU-MED oficjalnym Partnerem Zduńskiej Woli w zdobywaniu rowerowych kilometrów. List intencyjny podpisali Prezydent Zduńskiej Woli Konrad Pokora oraz Zarząd Fundacji NU-MED – Wiceprezes Izabela Grenda i Prezes Jacek Stępnicki.

W liście zapisano:

Wśród wielu działań, Fundacja realizuje projekt „Rowerem do…”, którego celem jest prowadzenie zbiórki środków finansowych na profilaktykę zdrowotną poprzez wyczynowe zadania jazdy rowerem. Fundacja zrzesza liczną grupę sympatyków jazdy rowerowej, którzy deklarują wsparcie dla projektu Zduńskiej Woli w ramach programu „odLLOTOWA jazda”.

Miasto Zduńska Wola deklaruje wskazanie Fundacji NU-MED jako Partnera działań promujących  projekt „Zduńska Wola Razem! – Budowa integracyjnego placu zabaw przy Stadionie Miejskim”, wyraża wdzięczność za zaangażowanie Fundacji w tym zakresie oraz za promowanie aktywności fizycznej jako drogi do zdrowia, co jest również bardzo bliskie Miastu Zduńska Wola.

Dodajmy, że Fundacja NU-MED „kręci” kilometry dla Projektu Zduńskiej Woli już od kilku dni, rośnie liczba wspierających. Projekt jest na trzecim miejscu w rankingu, nagrodzonych będzie 5 projektów z rywalizujących 45.

Liczy się każdy uczestnik! Liczy się każdy kilometr! – dlatego po oficjalnym podpisaniu listu Jacek Stępnicki i Grzegorz Aleksandrowicz popołudniem „dołożyli” po 60 km do puli. Jeździli też inni zaproszeni do wsparcia, w tym uczestnicy tegorocznej edycji sztafety „Rowerem do… dla profilaktyki”.