44 786 81 49 kontakt@fundacjanumed.pl Pn. - Pt: 8.00-16.00

Pomoc społeczna

Pomagamy pacjentom ze zdiagnozowaną  chorobą nowotworową, znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej. Wiemy ile bezradności i strachu wywołuje sytuacja, gdy brakuje funduszy na badania i leczenie, od których zależy życie i zdrowie.

Aby pomóc chorym w tak trudnej sytuacji życiowej prowadzimy charytatywne zbiórki pieniędzy.  Darczyńcy wpłacają na konto Fundacji datki, z przeznaczeniem na wsparcie konkretnej osobie. Następnie,  z uzbieranej kwoty Fundacja pokrywa koszty związane z leczeniem lub rehabilitacją pacjenta. Pieniądze można przeznaczyć na zakup leków, pokrycie kosztów dojazdu do szpitala, rehabilitację pooperacyjną, usługi opiekuńcze, koszty dożywiania, zakup akcesoriów terapeutycznych oraz konsultacje lekarskie. Kwota zebrana w każdej ze zbiórek w 100 % przeznaczana jest na działania pomocowe konkretnemu podopiecznemu.

W połowie 2020 roku nawiązaliśmy partnerską współpracę z Fundacją ZNAJDŹ POMOC. Nasza partnerska organizacja ma większe doświadczenie w organizacji zbiórek na rzecz leczenia pacjentów onkologicznych. Zbiórki prowadzone są z użyciem sprawdzonych narzędzi informatycznych, ułatwiających wpłatę darowizn. Co istotne, zbiórek nie obciąża prowizja, czyli pełna zebrana kwota trafia do Podopiecznego. Łącząc działania ze ZNAJDŹ POMOC, Fundacja NU-MED ma większe możliwości wsparcia potrzebującym.

WordPress Theme built by Shufflehound.

Strona przygotowana w ramach projektu „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej Centrum KLUCZ”

PRYWATNOŚĆ